Το gaiasense συστήνεται στο κοινό της Διεθνούς έκθεσης Agrotica 2018 και αλλάζει τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα στον αγροτικό τομέα
 
Gaiasense
 

 

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

 

Newsletter #1

Περιοδική ηλεκτρονική ενημερωτική έκδοση

Την Παρασκευή 2/2/2018 πραγματοποιήθηκε ειδική ενημερωτική εκδήλωση του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense στα πλαίσια της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων Agrotica 2018. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 160 προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων γεωργικοί σύμβουλοι, ερευνητές γεωπονικών επιστημών αλλά και επιλεγμένοι αγρότες οι οποίοι εκδήλωσαν επιθυμία συνεργασίας.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα ευφυούς γεωργίας του gaiasense για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο εκδήλωσαν οι παραγωγοί επιτραπέζιου σταφυλιού που συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κιάτο τη Δευτέρα 12/3/2018.

 

Στις 7 Μαρτίου 2018 το gaiasense παρουσιάστηκε σε σεμινάριο των ευρωπαϊκών αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων των COPA & COGECA με θέμα: «O ελαιοκομικός τομέας στην ΕΕ: οδηγώντας την καινοτομία και τη βιωσιμότητα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στα πλαίσια του σεμιναρίου παρουσιάστηκε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και ειδικότερα η εφαρμογή του στην ελαιοκαλλιέργεια, η μεθοδολογία και η επιχειρηματική προσέγγιση που το καθιστούν προσιτό στον Έλληνα παραγωγό.

 

Τα αποτελέσματα από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense σε 5.500 στρέμματα καλλιέργειας βαμβακιού στη Ροδόπη, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσαν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε. στην Κομοτηνή.

 

Σε τηλεοπτική συζήτηση στα πλαίσια της μεγαλύτερης αγροτικής έκθεσης της Γαλλίας Salon International de l’Agriculture 2018, έγινε αναφορά στα 2 χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος ευφυούς γεωργίας gaiasense στην Ελλάδα από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τη NEUROPUBLIC. Η συζήτηση διοργανώθηκε από τον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο Groupama σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης Farm Europe.

 

 Διαβάστε ακόμη

Εικόνα
 
Εικόνα - Gaiasense logo
 

Follow us:

 
Facebook
 
Twitter
 
LinkedIn
 
 

Θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που δέχεστε τα newsletter;

Κάντε εγγραφή ή διαγραφή από τη λίστα.

Copyright © 2018 gaiasense

All Rights Reserved