Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020: Έναρξη της επόμενης φάσης

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020: Έναρξη της επόμενης φάσης

1073 480 gaiasense - Ευφυής γεωργία

Σε εκδήλωση της Βουλγαρικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «ΚΑΠ μετά το 2020 : έναρξη της επόμενης φάσης», η οποία είχε ως στόχο την ανασκόπηση της 1ης φάσης των συζητήσεων για την μελλοντική Κοινή Αγροτική Πολιτική (ανακοίνωση 29ης Νοεμβρίου) και την προετοιμασία της επόμενης φάσης (νομοθετικές προτάσεις 1ης Ιουνίου), μίλησε η Υπεύθυνη του Γραφείου Βρυξελλών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Έλλη Τσιφόρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2018 στις Βρυξέλλες.

CAP post 2020 - Next stage kick off - BG Presidency Closing EventΣτην εισήγησή της η κα. Τσιφόρου ανέφερε ότι χάρη στις προσπάθειες της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και της NEUROPUBLIC η Ελλάδα τοποθετείται στην κορυφή των κρατών-μελών της ΕΕ που επενδύουν στο ψηφιακό μέλλον της γεωργίας, ενώ σχολίασε ως θετική την έμφαση των προτάσεων της Επιτροπής στη γνώση, την καινοτομία και τις γεωργικές συμβουλές. Ωστόσο, τόνισε ότι η μείωση των πόρων σε συνδυασμό με την αποδιάρθρωση της ΚΑΠ μέσω των εθνικών στρατηγικών σχεδίων υπονομεύει τους φιλόδοξους στόχους που θέτει η Επιτροπή και εγκυμονεί κινδύνους για το μέλλον του ευρωπαϊκου γεωργικού τομέα.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Δ/νσης Γεωργίας Jerzy Plewa, ο Ιταλός Ευρωβουλευτής & Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Paolo de Castro, ο Γενικός Γραμματέας των Copa-Cogeca Pekka Pesonen και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της Ε.Ε.

Θέλω να μάθω περισσότερα

Συμπληρώστε και στείλτε μας τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε ακόμα πιο αναλυτικά για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense.