Ρεπορτάζ: Η ευφυής γεωργία φέρνει την επανάσταση στις αγροτικές καλλιέργειες

Ρεπορτάζ: Η ευφυής γεωργία φέρνει την επανάσταση στις αγροτικές καλλιέργειες

2048 1339 gaiasense - Ευφυής γεωργία

Την Τρίτη 10 Απριλίου, το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Διερευνώντας” του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού Ηλέκτρα TV. Στα πλαίσια του ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γουγάς παρουσίασε μέσα από συνεντεύξεις με στελέχη της NEUROPUBLIC, γεωργικούς συμβούλους, παραγωγούς και στελέχη αγροτικών συνεταιρισμών, το πώς ένα σύστημα υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας όπως το gaiasense μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος της NEUROPUBLIC Δρ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο το λειτουργεί το gaiasense και το πώς αναδεικνύεται ο ρόλος του γεωργικού συμβούλου στη διαδικασία. Ταυτόχρονα, ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος εξηγεί με απλά παραδείγματα το πώς και το πόσο ωφελείται ο παραγωγός από την εφαρμογή των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας του gaiasense αλλά και τη λογική της κοστολόγησης των υπηρεσιών του gaiasense.

Το ρεπορτάζ εστιάζει στην εφαρμογή του gaiasense στην καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού στην περιοχή της Στιμάγκας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τον κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων καλλιεργητικών περιόδων με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Κουκλάκης, γεωργικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού Πήγασος Αγροδιατροφή «7 Grapes» , εξηγεί το πώς το gaiasense αποτελεί για αυτόν ένα πολύτιμο εργαλείο που του επιτρέπει να παρέχει πιο ακριβείς συμβουλές στους παραγωγούς του συνεταιρισμού.

Ο Θοδωρής Κοκιούσης, παραγωγός επιτραπέζιου σταφυλιού και στέλεχος του συνεταιρισμού, εξηγεί τα οφέλη που αποκομίζει από τις υπηρεσίες του gaiasense μειώνοντας το κόστος παραγωγής του και βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και το ύψος της παραγωγής. Επίσης επισημαίνει το ρόλο της ακριβούς άρδευσης και λίπανσης για τη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής, που με τη σειρά της εξασφαλίζει καλύτερες τιμές για τον παραγωγό. Τέλος, ο Δημήτρης Θεοδώρου, παραγωγός που συνεργάζεται με το συνεταιρισμό, εξηγεί το γιατί παρά τη μεγάλη εμπειρία του ο παραγωγός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του αμπελιού σε θέματα άρδευσης και λίπανσης.

Θέλω να μάθω περισσότερα

Συμπληρώστε και στείλτε μας τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε ακόμα πιο αναλυτικά για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense.