Καιρός

Καιρός

Τώρα με το gaiasense1 έχεις μια πενθήμερη πρόγνωση καιρού για κάθε αγροτεμάχιό σου, εξειδικευμένα μετεωρολογικά μεγέθη και προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα.

gaiasense gaiasense 1 gaiasense 2 gaiasense 3

Δες γιατί ξεχωρίζει η πρόγνωση καιρού του gaiasense1

Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα

Προστάτευσε την καλλιέργειά σου από ακραία καιρικά φαινόμενα με την υπηρεσία προειδοποίησης του gaiasense1.

Μάθε την πιθανότητα να εμφανιστεί κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο στα αγροτεμάχιά σου όπως χαλάζι, παγετός, έντονη βροχόπτωση, καύσωνας κ.λπ.

Ακόμα και αν αυτή η πιθανότητα είναι της τάξης του 10%, θα σου έρθει ειδοποίηση στο κινητό σου, με την πιθανή ώρα εμφάνισης του φαινομένου, 48 ώρες πριν αυτό συμβεί.

Εξειδικευμένα μετεωρολογικά μεγέθη: ETo

Εκτός από τις συνηθισμένες μετεωρολογικές παραμέτρους (θερμοκρασία, σχετική υγρασία, άνεμος, κ.λπ.), η τριήμερη πρόγνωση καιρού του gaiasense1 περιλαμβάνει και εξειδικευμένα μετεωρολογικά μεγέθη όπως η εξατμισοδιαπνοή αναφοράς (ΕΤο) και η διύγρανση φύλλου (ΔΦ).

Τα δεδομένα από τα παραπάνω μεγέθη σου δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις καιρικές συνθήκες στα αγροτεμάχιά σου.

Eξατμισοδιαπνοή αναφοράς (ETo)

Η εξατμισοδιαπνοή αναφοράς (ΕΤο) ή πιο απλά η ημερήσια απώλεια νερού, σε βοηθάει να καταλάβεις ποια ημέρα ή εβδομάδα η καλλιέργειά σου χρειαζόταν περισσότερο νερό.

Εξειδικευμένα μετεωρολογικά μεγέθη: Διύγρανση φύλλου

Η διύγρανση φύλλου (ΔΦ) ή πιο απλά η ποσότητα σταγόνων νερού πάνω στα φύλλα, σου δίνει μια αίσθηση για το πόσο ευνοϊκές είναι οι περιβαλλοντικές συνθήκες για την ανάπτυξη συγκεκριμένων μυκήτων.

Αξιόπιστες προγνώσεις

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του συστήματος gaiasense σε σχέση με τις άλλες υπηρεσίες προγνώσεων είναι το εκτεταμένο δίκτυο αγρομετεωρολογικών σταθμών που διαθέτει στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδος.

Το 2020 το δίκτυο ξεπέρασε τους 300 σταθμούς και ο προγραμματισμός είναι να υπερδιπλασιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα μετρούμενα δεδομένα αυτών των σταθμών αφομοιώνονται στις προγνώσεις και έτσι αυξάνουν κατακόρυφα την αξιοπιστία τους ειδικά στις αγροτικές περιοχές.

Επιπλέον, η πρόγνωση του gaiasense πραγματοποιείται έχοντας πολύ καλή ακρίβεια εντοπισμού ακόμα και σε επίπεδο μικροκλιματικών διαφορών.

Τώρα μπορείς να έχεις μια γρήγορη και αξιόπιστη πρόγνωση καιρού για κάθε αγροτεμάχιο σου, κάθε στιγμή στην τσέπη σου!

  • Εξειδικευμένες προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα
  • Εξειδικευμένα μετεωρολογικά μεγέθη
  • Δείκτης ημερήσιας απώλειας νερού (εξατμισοδιαπνοή αναφοράς ΕΤο)
  • Δείκτης ποσότητας σταγόνων νερού πάνω στα φύλλα διύγρανση φύλλου (ΔΦ)
  • Αξιόπιστες προγνώσεις με πάνω από 300 αγρομετεωρολογικούς σταθμούς


Είσαι έτοιμος να μάθεις περισσότερα για τον καιρό στο χωράφι σου;