Συντελεστές ανάπτυξης

Συντελεστές ανάπτυξης

Δες πώς αναπτύσσεται η καλλιέργειά σου παρακολουθώντας δύο βασικούς συντελεστές ανάπτυξης με το gaiasense1.

gaiasense gaiasense 1 gaiasense 2 gaiasense 3

Μάθε πότε η καλλιέργειά σου θα φτάσει σε στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, με τους ημεροβαθμούς ανάπτυξης και τις ώρες ψύχους.

Ημεροβαθμοί ανάπτυξης

Οι ημεροβαθμοί ανάπτυξης δείχνουν με απλά λόγια, πόσες ώρες θερμοκρασίας έχει «συσσωρεύσει» ένα φυτό. Όσο περισσότερες είναι οι ώρες αυτές, τόσο πιο γρήγορα θα αναπτυχθεί το φυτό.

Αρχικό σημείο ανάπτυξης

Για να ξεκινήσει το gaiasense1 να μετρά τους ημεροβαθμούς ανάπτυξης θα πρέπει να προσδιορισθεί το χρονικό σημείο εκκίνησης της καλλιέργειας. Στις πολυετείς καλλιέργειες συνήθως αυτό είναι μετά τον λήθαργο και στις μονοετείς αμέσως μετά τη σπορά ή τη μεταφύτευση.

Τι χρειάζεται να κάνεις

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να εισάγεις τις ημερομηνίες εκκίνησης για κάθε αγροτεμάχιο που έχεις δηλώσει στην εφαρμογή. Στη συνέχεια  το σύστημα θα αρχίσει να καταγράφει τους βαθμούς θερμοκρασίας ανά ώρα, πάνω από το αρχικό σημείο ανάπτυξης.

Οργάνωσε καλύτερα τις εργασίες σου, κέρδισε πολύτιμο χρόνο

Με τους ημεροβαθμούς ανάπτυξης μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικά αγροτεμάχια ή καλλιεργητικές περιόδους και να καταλάβεις σε ποιες περιπτώσεις θα έχεις πρώιμη ή όψιμη σοδειά. Και ανάλογα να οργανώσεις καλύτερα τις εργασίες σου, ώστε να κερδίσεις πολύτιμο χρόνο.

Ώρες ψύχους

Οι ώρες ψύχους είναι το χρονικό διάστημα χαμηλών θερμοκρασιών που χρειάζονται αρκετά είδη οπωροφόρων δέντρων, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για να διακόψουν τον λήθαργο και να είναι σε θέση να ανθίσουν και να βλαστήσουν την άνοιξη.

Το gaiasense1 υπολογίζει αυτόματα τις ώρες ψύχους ξεχωριστά, για κάθε καλλιέργεια και αγροτεμάχιο που έχεις εισάγει, μέσα από την ακριβή καταγραφή της ατμοσφαιρικής θερμοκρασίας στην κάθε περιοχή.

Τι μπορείς να καταλάβεις  βλέποντας τις ώρες ψύχους στο τέλος του χειμώνα;

Αν η καλλιέργεια σου θα καθυστερήσει ή όχι να βγει από τον λήθαργο ή και ακόμα αν μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα στην άνθηση και στην καρποφορία. Σε κάθε περίπτωση έχεις μια έγκαιρη ένδειξη για το τι πρέπει να κάνεις.

Τώρα μπορείς να βλέπεις πώς αναπτύσσεται η καλλιέργειά σου, μέσα από την οθόνη του κινητού σου!

  • Ημεροβαθμοί ανάπτυξης
  • Ώρες ψύχους


Είσαι έτοιμος να δεις πώς πάει η καλλιέργειά σου, με μια ματιά στο κινητό σου;