Εντυπωσίασε ο τηλεμετρικός σταθμός της NEUROPUBLIC στην 83η ΔΕΘ

Εντυπωσίασε ο τηλεμετρικός σταθμός της NEUROPUBLIC στην 83η ΔΕΘ

4128 3096 gaiasense - Ευφυής γεωργία

Πόλο έλξης για το κοινό της 83ης ΔΕΘ αποτέλεσε ο αγρο-μετεωρολογικός τηλεμετρικός σταθμός, του πρωτοπόρου συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC. Η τελευταία έκδοση του σταθμού που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ενσωματώνει τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες συλλογής δεδομένων, παρέχοντας συμβουλές προς τους αγρότες.

gaiatron at TIF2018Κατά την παρουσία της στην έκθεση, η «ΥΧ» έγινε μάρτυρας του έντονου ενδιαφέροντος και της αξιοσημείωτης προσέλευσης ενός ιδιαίτερα δυναμικού κοινού που επεκτεινόταν σε όλο το εύρος της παραγωγικότητας και της καινοτομίας. Στη φετινή ΔΕΘ, η εταιρεία με έδρα τον Πειραιά αναδείχθηκε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, σε κύριο εκφραστή και δημιουργό αμιγώς ελληνικής τεχνολογίας με επίκεντρο τον Έλληνα παραγωγό, γεγονός που καταδεικνύεται από τις συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της NEUROPUBLIC και επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας του κλάδου της τεχνολογίας.

Επιπλέον, μέσω της παρουσίας του συστήματος gaiasense και του αγρο-μετεωρολογικού τηλεμετρικού σταθμού, πιστοποιήθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον που επέδειξαν οι «απλοί» επισκέπτες, οι οποίοι διακρίνονταν σε τρεις βασικές κατηγορίες

  • Επιστήμονες και μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων.
  • Αγρότες, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, γεωπόνοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Δυναμικά επιχειρηματικά σχήματα που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους ώστε να συμμετάσχουν στο εγχείρημα της NEUROPUBLIC για εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής.

Περίπτερο NEUROPUBLIC-gaiasenseΟ τηλεμετρικός σταθμός του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense αποτελεί ένα ελληνικό προϊόν ανεπτυγμένο και κατασκευασμένο από τη NEUROPUBLIC. Ο σταθμός συνδυάζει δεδομένα από την ατμόσφαιρα, το έδαφος και το φυτό για την εξαγωγή συμβουλών προς τους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγρο-μετεωρολογικός αυτός σταθμός συλλέγει δεδομένα που αφορούν στις ατμοσφαιρικές (όπως θερμοκρασία, υγρασία, ατμοσφαιρική πίεση, ηλιακή ακτινοβολία, ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου, καθώς και βροχόπτωση) και εδαφικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία εδάφους). Παράλληλα, μέσω του “Πολυαισθητήρα Φύλλου” συλλέγει δεδομένα για τις συνθήκες εντός της κόμης των φυτών (θερμοκρασία, αέρα, υγρασία και συνθήκες διύγρανσης του φύλλου), εξασφαλίζοντας μέγιστη ακρίβεια στην εποπτεία της καλλιέργειας.

Πηγή: Ύπαιθρος Χώρα, Φύλλο 150, Σελ. 11

Θέλω να μάθω περισσότερα

Συμπληρώστε και στείλτε μας τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε ακόμα πιο αναλυτικά για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense.