Μία γεωργία που καινοτομεί και επενδύει: Προτεραιότητα για την ΚΑΠ;

Μία γεωργία που καινοτομεί και επενδύει: Προτεραιότητα για την ΚΑΠ;

1920 1083 gaiasense - Ευφυής γεωργία

Η υπεύθυνη του Γραφείου Βρυξελλών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κα. Έλλη Τσιφόρου συμμετείχε πρόσφατα σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα «Μία γεωργία που καινοτομεί και επενδύει: Προτεραιότητα για την ΚΑΠ;», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της μεγαλύτερης αγροτικής έκθεσης της Γαλλίας “Le Salon International de l’Agriculture“.

Η τηλεοπτική συζήτηση διοργανώθηκε από τον γαλλικό ασφαλιστικό όμιλο Groupama σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή δεξαμενή σκέψης Farm Europe, της οποίας η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι μέλος, και αποτελεί μέρος σειράς εκπομπών αφιερωμένων στο μέλλον του ευρωπαϊκού γεωργικού τομέα και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην τηλεοπτική συζήτηση, η κα Τσιφόρου παρουσίασε την φιλοσοφία των συνεργειών και της καινοτομίας που βρίσκεται στον πυρήνα του εγχειρήματος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, εστιάζοντας στην εθνικής εμβέλειας προσπάθεια που καταβάλει για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών και συνεταιρισμών στην επιτυχή μετάβασή τους στην ψηφιακή εποχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα Τσιφόρου αναφέρθηκε στο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μετά από 2 χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος ευφυούς γεωργίας, έχουμε την απτή απόδειξη ότι με την ψηφιακή γεωργία ο αγρότης γίνεται πιο ανταγωνιστικός, καθώς μειώνει σημαντικά το κόστος και αυξάνει την παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Επιπλέον, τόνισε ότι «οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής απαιτούν να δουλέψουμε όλοι μαζί στην ΕΕ, στο πλαίσιο μίας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που πρέπει να παραμείνει Κοινή και που θα επιτρέπει στους παραγωγούς να διασφαλίζουν το εισόδημά τους, να επενδύουν και να σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα αλλά και να εργάζονται από κοινού για τους μεγάλους οριζόντιους στόχους της περιβαλλοντικής προστασίας και της αντιμετώπισης και καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής. Η ψηφιακή γεωργία είναι καταλύτης σε αυτή την προσπάθεια».

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Franck Garnier, Πρόεδρος της Bayer Γαλλίας, Jean-Baptiste Moreau, βουλευτής του κόμματος En Marche και στενός συνεργάτης του Προέδρου Macron, ο Jean-Marc Bournigal, Πρόεδρος της εθνικής γαλλικής οργάνωσης που εκπροσωπεί τους παραγωγούς σιτηρών και ο Luc Vernet, συνιδρυτής της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Farm Europe.

Θέλω να μάθω περισσότερα

Συμπληρώστε και στείλτε μας τα στοιχεία σας, ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας ενημερώσουμε ακόμα πιο αναλυτικά για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense.