22 Οκτωβρίου 2019
18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο

Το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μεταξύ 15-18 Οκτωβρίου 2019 στην Κομοτηνή, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 συνέδρων και την παρουσίαση περισσότερων από 170 εργασιών με τη μορφή παρουσιάσεων και posters από Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και του Δήμου Κομοτηνής.

Η NEUROPUBLIC ήταν ένας εκ των χορηγών του Συνεδρίου και συμμετείχε με poster σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας ευφυούς φυτοπροστασίας του gaiasense για την περίπτωση του πράσινου σκουληκιού (Helicoverpa armigera (Hubner)) στην καλλιέργεια βαμβακιού.

Το poster παρείχε πληροφορίες για εξειδικευμένο πολυπαραγοντικό μοντέλο πρόβλεψης του κινδύνου προσβολής από το πράσινο σκουλήκι που αναπτύχθηκε για αυτό το σκοπό, καθώς και για τα είδη και τον τρόπο συλλογής των δεδομένων που απαιτούνται για τη λειτουργία του.

Poster gaiasense για το πράσινο σκουλήκι

Σχετικά με το Συνέδριο

Το 18ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο εστίασε σε θέματα όπως η ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών, οι εξελίξεις στην χημική αντιμετώπιση, νεοεμφανισθέντες εχθροί και εχθροί που βρίσκονται προ των πυλών, θέματα δημόσιας υγείας και ζωονόσων που μεταδίδονται με έντομα. Επίσης, θα αναπτυχθούν δράσεις επικαιροποίησης γνώσεων και ενημέρωσης για τα έντομα.

Στόχος του 18ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου είναι

  • Η διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης αλλά και της ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας
  • Η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων
  • Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση
  • Η πρόκληση του ενδιαφέροντος του κοινωνικού συνόλου για γνωριμία με τα έντομα και γνώση της σημασίας τους

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.