13 Ιουνίου 2019
Αειφορία στον αγροτικό τομέα: Το κοινό μας μέλλον

“Βιώσιμη καλλιέργεια και τροφή – Το κοινό μας μέλλον” είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνουν η Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαχείριση του αγροδιατροφικού τομέα, ξεκινώντας από την έρευνα γύρω από τις πράσινες καλλιέργειες, τη διαχείριση και τελικά την κατανάλωση, αλλά και η παρουσίαση ψηφιακών και τεχνολογικών λύσεων που συνεισφέρουν στην αειφορία στο χώρο της αγροδιατροφής.

Η Κρήτη επιλέχθηκε ως τοποθεσία για τη διεξαγωγή της ημερίδας λόγω της παράδοσής της στην αγροτική παραγωγή, της πρωτοπορίας της σε βιολογικές καλλιέργειες αλλά και μεγάλη κατανάλωση αγροτικών προϊόντων λόγω του σταθερά υψηλού τουρισμού.

Ημερίδα Πρεσβείας της Σουηδίας - ΠρόσκλησηΤην εκδήλωση θα προλογίσουν η Charlotte Sammelin, Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα και ο Γιάννης Καρακάσης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητές, εκπρόσωποι επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα καθώς και σχετικών ερευνητικών έργων.

Η NEUROPUBLIC βρίσκεται ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές της ημερίδας και θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense συμβάλλει στην αειφορία της αγροτικής παραγωγής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 14:00-18:00 στην Αίθουσα “Καστελλάκη”, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε

  • με την Πρεσβεία της Σουηδίας κ. Σοφία Κεραμίδα, 210 7266110
  • με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Γιώτα Διαμάντη, 2810 393229