26 Νοεμβρίου 2018
Αγροτικό Βήμα: Το gaiasense στη Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης

Η εκπομπή Aγροτικό Βήμα του τηλεοπτικού σταθμού Δέλτα Τηλεόραση Θράκης αναλύει σε βάθος τις εξελίξεις που αφορούν στον πρωτογενή τομέα, όπως η καινοτομία, οι σχετικές αποφάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλους όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα της Ελλάδας.

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 η εκπομπή εστίασε στην ευφυή γεωργία και στον τρόπο με τον οποίο καλείται να υποστηρίξει τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και το σύστημα παροχής γεωργικών συμβουλών το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της.

Με τηλεφωνική παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της εκπομπής, o Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Δικτύωσης της NEUROPUBLIC Δρ. Βασίλης Πρωτονοτάριος αναφέρθηκε στο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και στις διάφορες πτυχές του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πρωτονοτάριος παρουσίασε συνοπτικά τη λογική του συστήματος gaiasense καθώς και το πώς το gaiasense αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τον γεωπόνο. Επίσης, ο κ. Πρωτονοτάριος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το gaiasense καινοτομεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στο ρόλο της ψηφιακής γεωργίας στην Ελλάδα, όπως αυτή αναδείχθηκε στο πλαίσιο του πρόσφατου 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Στο ρόλο της ευφυούς γεωργίας ως εργαλείο για την υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι γεωργικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν και οι προσκεκλημένοι της εκπομπής κ.κ. Γιάννης Τρέλλης και Δημάκος Κασπαρίδης, γεωπόνοι-μελετητές που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της Θράκης, οι οποίοι παρουσίασαν επίσης την εμπειρία τους από την ευφυή γεωργία και αναφέρθηκαν στις προσδοκίες τους από αυτή.