14 Νοεμβρίου 2023
Φυτοπροστασία

Πώς το gaiasense app μπορεί να σε βοηθήσει να ψεκάζεις πιο σωστά;

Δείκτης καταλληλότητας ψεκασμών
Τα στατιστικά δείχνουν ότι 2 στους 3 ψεκασμούς (66%) μιας καλλιεργητικής περιόδου μπορεί να είναι περιττοί ή λανθασμένοι. Με το gaiasense, όμως, γνωρίζεις πότε είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να ψεκάσεις και δεν κάνεις λάθος. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει: α) μείωση του κόστους παραγωγής, αφού γλυτώνεις τους περιττούς ψεκασμούς, β) μεγαλύτερη προστασία της καλλιέργειας σου, αφού η φυτοπροστασία σου γίνεται με πιο αποτελεσματικό τρόπο, γ) καλύτερης ποιότητας παραγωγή, αφού χρησιμοποιείς λιγότερα φυτοφάρμακα. Επιπλέον, κερδίζεις πολύτιμο χρόνο από τις λιγότερες επισκέψεις στο χωράφι σου και προστατεύεις το περιβάλλον από τα περιττά αγροχημικά.

Πώς τα καταφέρνει αυτά το gaiasense; Συνδυάζοντας τις μετεωρολογικές προγνώσεις καιρού με τις μετεωρολογικές συνθήκες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών. Ο υπολογισμός της καταλληλότητας ψεκασμού γίνεται για κάθε αγροτεμάχιο σου ξεχωριστά και για κάθε τρίωρο, μέσα στις επόμενες 3 ημέρες της πρόγνωσης. Και εμφανίζεται στην οθόνη της πρόγνωσης καιρού με μια απλή χρωματική κλίμακα
Για παράδειγμα, όταν υπάρχει πρόγνωση για δυνατούς ανέμους, οι συνθήκες ψεκασμού είναι αναποτελεσματικές έως και επικίνδυνες. Το gaiasense υπολογίζει τα παραπάνω δεδομένα και εμφανίζει κόκκινο (δηλαδή ότι οι συνθήκες απαγορεύουν την πραγματοποίηση ψεκασμών) σε εκείνο το χρονικό διάστημα. Μάλιστα, στα κόκκινα χρονικά διαστήματα η εφαρμογή σου δείχνει επιπλέον και το λόγο που δεν επιτρέπεται ο ψεκασμός.
Αντίθετα, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, εμφανίζεται πράσινο (οι συνθήκες είναι ιδανικές) ή και ανοιχτό πράσινο/χακί που δείχνει ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, αλλά επιτρέπουν την πραγματοποίηση ψεκασμών.

Με το gaiasense app γλιτώνεις τους περιττούς ψεκασμούς, προστατεύεις καλύτερα την καλλιέργειά σου και κερδίζεις πολύτιμο χρόνο και χρήμα!