14 Νοεμβρίου 2023
Πρόγνωση καιρού

Τι σου προσφέρει η εξειδικευμένη πρόγνωση καιρού του gaiasense;

 • Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα
  Το gaiasense app σε προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως χαλάζι, παγετός, έντονη βροχόπτωση, καύσωνας κλπ.. 48 ώρες πριν συμβούν. Ακόμη και αν αυτή η πιθανότητα είναι της τάξης του 10%, θα σου έρθει ειδοποίηση στο κινητό σου με την πιθανή ώρα εμφάνισης του φαινομένου. Έτσι, έχεις χρόνο να λάβεις μέτρα προκειμένου να προστατεύσεις την καλλιέργειά σου.
 • Εξειδικευμένα μετεωρολογικά μεγέθη
  Η εφαρμογή gaiasense app σού δίνει πενθήμερη πρόγνωση καιρού, συγκεκριμένα για την περιοχή σου και όχι για όλο τον νομό. Μάλιστα, τα στοιχεία που παρέχει είναι ακριβείας και σε πραγματικό χρόνο και έτσι έχεις εικόνα για τις καιρικές συνθήκες στο χωράφι σου χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθείς μια πλειάδα από sites, applications ή δελτία για να δεις κατά προσέγγιση τι καιρό θα κάνει αύριο.
 • Δείκτης ημερήσιας απώλειας νερού (εξατμισοδιαπνοή αναφοράς ΕΤο)
  Η εξατμισοδιαπνοή αναφοράς (ΕΤο) ή, πιο απλά, η ημερήσια απώλεια νερού κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σε βοηθάει να καταλάβεις ποια ημέρα ή εβδομάδα η καλλιέργειά σου χρειαζόταν περισσότερο νερό. Έτσι, έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαθέσιμη υγρασία στα αγροτεμάχιά σου.
 • Δείκτης διύγρανσης φύλλου (ΔΦ)
  Η διύγρανση φύλλου (ΔΦ) ή, με απλά λόγια, η ποσότητα υγρασίας επάνω στα φύλλα για συγκεκριμένο διάστημα, σου δίνει μια αίσθηση για το πόσο ευνοϊκές είναι οι περιβαλλοντικές συνθήκες για την ανάπτυξη συγκεκριμένων μυκήτων που μπορεί να απειλήσουν την καλλιέργειά σου.
 • Αξιόπιστες προγνώσεις με πάνω από 400 αγρομετεωρολογικούς σταθμούς
  Το συγκριτικό πλεονέκτημα του συστήματος gaiasense σε σχέση με τις άλλες υπηρεσίες μετεωρολογικών προγνώσεων είναι το εκτεταμένο δίκτυο αγρομετεωρολογικών σταθμών που διαθέτει στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδος. Τα δεδομένα που συλλέγουν αυτοί οι σταθμοί αφομοιώνονται στις προγνώσεις του gaiasense1 και έτσι αυξάνουν κατακόρυφα την ακρίβεια των προβλέψεων και, κατά συνέπεια, την αξιοπιστία τους.

 

Με το gaiasense app μπορείς να έχεις μια γρήγορη και αξιόπιστη πρόγνωση καιρού για κάθε αγροτεμάχιό σου, κάθε στιγμή, στην τσέπη σου!