14 Μαρτίου 2022
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Επιτυχημένη ημερίδα του gaiasense στην Αίγινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 13 Μαρτίου εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αίγινα ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Πληροφορικής & Τεχνολογίας NEUROPUBLIC.

Τα μέλη του Συλλόγου που ασχολούνται με την καλλιέργεια φιστικιού ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση για την ενημερωτική ημερίδα και κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης στο νησί. Αντίστοιχα, από την πλευρά της ΝEUROPUBLIC, ήταν παρόντες ο Διευθυντής Πωλήσεων Γιώργος Παπαδήμας και η Γεωπόνος Ευαγγελία Τουρκοχωρίτη, οι οποίοι και φρόντισαν να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους για τις νέες τεχνολογίες και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Η θεματολογία της εκδήλωσης κινήθηκε σε δύο άξονες: στην εφαρμογή και τα οφέλη της ευφυούς γεωργίας, και στο πρωτοποριακό σύστημα gaiasense της NEUROPUBLIC και πώς μπορεί να βοηθήσει τον παραγωγό στην απαιτητική καλλιέργεια φιστικιού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναλύθηκαν μετρήσεις και δεδομένα από τη χρήση του συστήματος gaiasense, ενώ το κοινό απέκτησε πιο εξειδικευμένη εικόνα για το τι ακριβώς είναι και πόσο μπορεί, σε συνεργασία με την πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα gaiasense mobile app, να ωφελήσει –ποσοτικά αλλά και ποιοτικά– την αγροτική παραγωγή και, δη, την παραγωγή του ΠΟΠ φιστικιού Αιγίνης.

Τέλος, η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις από τους αγρότες, που έδειξαν ότι διψούν για ενημέρωση, καινοτομία, αλλά και οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει την καθημερινότητά τους πιο εύκολη και την παραγωγή τους πιο αποδοτική.