20 Σεπτεμβρίου 2023
ΔΕΘ 2023: Καινοτομία, ψηφιοποίηση και ευφυής γεωργία στην ατζέντα της NEUROPUBLIC

Υπό τη σκιά της πρόσφατης κακοκαιρίας που είχε ανυπολόγιστο κόστος σε ζωές και περιουσίες, διεξάχθηκε η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας που αντανακλά τους ρυθμούς και τις τάσεις της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Ως εκ τούτου, η φετινή διοργάνωση κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους.

Το περίπτερο της NEUROPUBLIC στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ 2023.

Παρόλα αυτά, περισσότεροι από 123.000 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του εκθεσιακού κέντρου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, στο ετήσιο ραντεβού των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ελλάδας για να παρουσιάσουν τις νέες προτάσεις της αγοράς σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ενέργειας, εκπαίδευσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αντανακλώντας τη σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα της χώρας.

Το περίπτερο της NEUROPUBLIC, της δυναμικής εταιρείας Τεχνολογίας & Πληροφορικής με έδρα στον Πειραιά, αποτέλεσε πόλο έλξης για όσους επισκέπτες που θέλησαν να δουν από κοντά τις καινοτόμες προτάσεις της εταιρείας για την αγροδιατροφή, τις επιχειρήσεις και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το περίπτερο της NEUROPUBLIC στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ 2023.

Η κακοκαιρία Daniel υπογράμμισε με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές τόσο στην πολιτική προστασία όσο και στην αγροτική παραγωγή, τομείς στους οποίους η NEUROPUBLIC πρωτοστατεί με το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και τους αγρομετεωρολογικούς σταθμούς που έχει εγκαταστήσει σε ολόκληρη τη χώρα –το πιο εκτεταμένο δίκτυο στην Ελλάδα. Έτσι, το gaiasense βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως η πλέον ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση για την επιτακτική αναβάθμιση και το μετασχηματισμό της αγροδιατροφής, του δημοσίου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, η ΔΕΘ αποτέλεσε και μια ευκαιρία για την πρώτη παρουσίαση της πλατφόρμας πρόγνωσης καιρού Smart Weather by gaiasense που αξιοποιεί το δίκτυο σταθμών του gaiasense για να δώσει έγκυρες και έγκαιρες πληροφορίες για τις μετεωρολογικές συνθήκες στην επικράτεια.

Ο αγρομετεωρολογικός σταθμός του συστήματος gaiasense στο stand της NEUROPUBLIC στο περίπτερο «Έξυπνη Πόλη» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Την ίδια στιγμή, σημαντική ήταν και η συμμετοχή της NEUROPUBLIC στο Περίπτερο 12, στην «Έξυπνη Πόλη» που διοργάνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μια πρωτοβουλία που προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον σημαντικού όγκου επισκεπτών από μια ευρεία γκάμα φορέων. Μάλιστα, το περίπτερο της NEUROPUBLIC όπου είχε στηθεί ένας πλήρως λειτουργικός αγρομετεωρολογικός σταθμός gaiasense ανέδειξε τις δυνατότητες των υπηρεσιών που η εταιρεία παρέχει στον αγρότη αλλά και στον Πολίτη.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε το stand της NEUROPUBLIC και συνομίλησε με τον Διευθυντή Marketing της εταιρείας, κ. Ιωάννη Μιχαηλίδη, για το ρόλο της τεχνολογίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής

Στον επίλογο της φετινής διοργάνωσης, η NEUROPUBLIC ανανέωσε το ραντεβού της με τη ΔΕΘ 2024, απόδειξη ότι μετά από 20 χρόνια παρουσίας στο τεχνολογικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, στοχεύει να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Η πρωτοβουλία «Έξυπνη Πόλη» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού