14 Μαΐου 2019
Δυναμική επιστροφή της ΑΓΡΟΤΕΚ με ευφυή γεωργία και gaiasense

Μεταξύ 2 και 5 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η 20η αγροτική έκθεση ΑΓΡΟΤΕΚ στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Δήμο Πύργου και τη Δημοτική Επιχείρηση Πύργου ΑΕ, με τη συμμετοχή δεκάδων εκθετών και πλήθος επισκεπτών. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αγροτικές εκθέσεις στην Ελλάδα, που παρέχει την ευκαιρία στους επισκέπτες της να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Ανάμεσα στις συμμετοχές της φετινής ΑΓΡΟΤΕΚ ξεχώρισε το κοινό περίπτερο με το οποίο συμμετείχαν το ΚΕΑ Πύργου – ΚΥΔ Α. Κωνσταντόπουλος – Κ. Μιχαλόπουλος, το ΚΕΑ Αμαλιάδας και η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

ΑΓΡΟΤΕΚ 2019Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους, οι φορείς ενημέρωσαν τους επισκέπτες για την ευφυή γεωργία και πιο συγκεκριμένα για το σύστημα gaiasense. Σημαντικό ενδιαφέρον για την ευφυή γεωργία έδειξαν παραγωγοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις καλλιέργειές τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που οδηγούν σε μείωση της παραγωγής και ποιοτική υποβάθμισή της.

Με την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων, ο αγρότης μπορεί να ωφεληθεί ακόμα και αν έχει λίγα στρέμματα και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει χρήματα σε τεχνολογικό εξοπλισμό

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φετεινή ΑΓΡΟΤΕΚ ήταν μια δυναμική επανεκκίνηση του θεσμού, καθώς πραγματοποιήθηκε 13 χρόνια μετά την τελευταία έκθεση.