7 Σεπτεμβρίου 2021
Ευφυής γεωργία & gaiasense στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

Η ευφυής γεωργία και η συμβολή της στην ανάπτυξη της υπαίθρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της Παγκρήτιας Αγροκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, που έλαβε χώρα από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η έκθεση που έχει αναδειχθεί ως το σημαντικότερο αγροτικό φόρουμ της Νοτίου Ελλάδας, παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, ενώ κατά τη διάρκειά της διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και την εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα εσπερίδα με θέμα «Οι θέσεις των νέων αγροτών για την ανάπτυξη της υπαίθρου» υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Από την εσπερίδα, δεν θα μπορούσε να λείπει και ομιλία σχετικά με το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC με τίτλο «gaiasense: Ευφυής γεωργία για όλους», την οποία παρουσίασε ο κ. Μηνάς Πελεκάνος, γεωπόνος MSc., και όπου αναλύθηκαν οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που προσφέρει το καινοτόμο εργαλείο gaiasense ακόμη και στους μικροκαλλιεργητές, που αποτελούν την πλειοψηφία του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, επιτρέποντας σε κάθε αγρότη να επωφεληθεί από την ευφυή γεωργία.

Μάλιστα, η παρουσίαση στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους για το καινοτόμο σύστημα gaiasense, με σχετικές ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο στις εφαρμογές του όσο και στο πώς μπορεί να γίνει σύμμαχος των αγροτών για την βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής μέσω ευφυών γεωργικών συμβουλών.