12 Ιουνίου 2020
Ευφυής γεωργία και ο ρόλος των γεωργικών συμβούλων

Η ενημερωτική σειρά online εκπομπών “Καινοτομία για βιώσιμη αγροδιατροφή” έχει ως στόχο την ενημέρωση των παραγωγών και άλλων ενδιαφερόμενων σε θέματα που σχετίζονται με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και ειδικότερα τη συμβολή της στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα του γεωργικού τομέα, μέσω των στόχων και των μέτρων πολιτικής που σχετίζονται με την καινοτομία.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο «Ευφυής γεωργία – ο ρόλος των συμβούλων», οι έμπειροι γεωργικοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Στουπής, Δ/νων Σύμβουλος της Αγροτικής Καινοτομίας και Δρ. Ιωάννης Καραστέργιος, Γενικός Δ/ντης της εταιρείας Agronomia εξηγούν τι σημαίνει ευφυής συμβουλευτική και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μέσα από την εκπομπή παρέχονται πληροφορίες για τον κομβικό ρόλο των γεωργικών συμβούλων στην ανάπτυξη της καινοτομίας, ο οποίος υποστηρίζεται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ως βασικός μοχλός για την προώθηση της βιωσιμότητας του πρωτογενούς τομέα.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί.