10 Οκτωβρίου 2018
Εκδήλωση – Τετάρτη 24/10/2018: Το gaiasense πρωτοπορεί στην Κρήτη

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το καινοτόμο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναλυτική παρουσίαση του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense και των διαφόρων πτυχών του. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του gaiasense, από τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων μέχρι τη μετατροπή τους σε συμβουλή που παρέχεται στον παραγωγό σχετικά με τις καλλιεργητικές του εργασίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι τέσσερις διαστάσεις του συστήματος και συνεργαζόμενοι ερευνητές θα αναφερθούν στο ρόλο της έρευνας και τον τρόπο αξιοποίησης των ερευνητικών αποτελεσμάτων στις υπηρεσίες του gaiasense. Επίσης, θα παρουσιαστεί και θα αναδειχθεί ο ρόλος του γεωργικού συμβούλου στη διαδικασία αξιολόγησης, προσαρμογής και εφαρμογής της συμβουλής που παράγει το gaiasense. Τέλος, παραγωγοί που συνεργάζονται ήδη με το gaiasense θα μιλήσουν για τα οφέλη που αποκομίζουν από τις υπηρεσίες του συστήματος στις καλλιέργειές τους.

Πρόγραμμα εκδήλωσης gaiasense στην ΚρήτηΣτο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η ευρωπαϊκή διάσταση του συστήματος gaiasense και θα επισημανθεί η ανάγκη για ψηφιοποίηση της αγροτικής παραγωγής που αναδεικνύεται από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων της Ε.Ε.. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση του σχεδίου χωροθέτησης των σταθμών του δικτύου gaiasense σε περιοχές της Κρήτης από τη NEUROPUBLIC.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, μεταξύ 17:00-18:45 στο ξενοδοχείο Αquila Atlantis HotelΥγείας 2, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.