10 Νοεμβρίου 2020
Η ευφυής γεωργία στο επίκεντρο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, για πρώτη φορά διαδικτυακά, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 συνέδρων.

Η ευφυής γεωργία βρέθηκε στο επίκεντρο του Συνεδρίου, μέσα από τη 1η Θεματική Ενότητα με τίτλο “Ευφυής Γεωργία – Ευφυής Συμβουλευτική : ο ψηφιακός καταλύτης για μία πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία“.

Ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, Πρόεδρος της NEUROPUBLIC και επικεφαλής του gaiasense, ήταν ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές της συγκεκριμένης ενότητας και αναφέρθηκε στην έννοια της ευφυούς γεωργίας και παρουσίασε το gaiasense και τις διάφορες πτυχές του, εστιάζοντας την καινοτομία της παροχής της ευφυούς γεωργίας ως υπηρεσία (Smart Farming as a Service) αλλά και τον τρόπο με τον οποίο το gaiasense συμβάλλει σε μια περισσότερο βιώσιμη γεωργία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος αναφέρθηκε στη νέα εφαρμογή του gaiasense, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο επόμενο διάστημα, και θα επιτρέψει τους χρήστες της να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπηρεσιών με χαμηλό κόστος.

Στην ευφυή γεωργία και το ρόλο της σε ένα περισσότερο βιώσιμο σύστημα παραγωγής τροφίμων, καθώς και στην ανάγκη ψηφιοποίησης της αγροτικής παραγωγής, αναφέρθηκαν από την πλευρά τους και οι λοιποί ομιλητές του πάνελ: