13 Ιουλίου 2023
Η ΝΕUROPUBLIC στηρίζει για άλλη μια χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

 

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει για 9η χρονιά η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού η εκδήλωση-θεσμός για τον πρωτογενή και ευρύτερο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 στο κτήριο gaiasense HUB στον Πειραιά, ενώ θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.

Έχοντας ως κεντρικό θέμα «H ελληνική γεωργία προς το 2030: κερδίζοντας το στοίχημα της βιωσιμότητας με τη συνδρομή της ΚΑΠ», το 9ο Συνέδριο θέτει ως επίκεντρο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής και ελληνικής γεωργίας απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και των γεωπολιτικών κλυδωνισμών, αλλά και στην ανάγκη να παράγουμε περισσότερα –και καλύτερα– με λιγότερα μέσω της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης της παραγωγικής διαδικασίας.

Το ορόσημο του 2030 είναι ιδιαίτερα σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς αποτελεί προθεσμία επίτευξης των στόχων που θέτουν οι στρατηγικές «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και «Για τη βιοποικιλότητα», αλλά και του κλιματικού στόχου της ΕΕ για μείωση των εκπομπών εντός των συνόρων της κατά τουλάχιστον 55% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Τα νομοθετήματα που υπηρετούν τους φιλόδοξους αυτούς σκοπούς, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί, προβλέπεται να ενσωματωθούν σταδιακά στα εθνικά στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ, αλλάζοντας ριζικά το παραγωγικό προφίλ της ευρωπαϊκής και ελληνικής γεωργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 9ο Συνέδριο θα γίνει έναυσμα για μια εκ βάθρων συζήτηση πάνω στις τρέχουσες παγκόσμιες, ενωσιακές και εθνικές προκλήσεις που σχετίζονται με το κλίμα και που επηρεάζουν τον αγροτικό τομέα, τα σχετικά εργαλεία της ΚΑΠ, καθώς και τις εθνικές στρατηγικές επιλογές και τις βέλτιστες πρακτικές από τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ.

Σύμμαχος, όπως πάντα, στην προσπάθεια για σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση των αγροτών, η NEUROPUBLIC στηρίζει και πάλι την πιο σημαντική εκδήλωση για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και την προώθηση του διαλόγου για το μέλλον του. Έτσι, η εταιρεία είναι και φέτος μεγάλος χορηγός του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Μάλιστα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, Ιωάννης Μαυρουδής, θα τοποθετηθεί πάνω στις καινοτόμες συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του αγροδιατροφικού τομέα. Στην «καρδιά» της ομιλίας του θα βρεθεί, φυσικά, και το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense που φέρνει την υψηλή τεχνολογία σε κάθε χωράφι και βοηθά τους αγρότες να βελτιώσουν την παραγωγή τους τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, εν τέλει, να δημιουργήσουν πρόσθετη αξία στα προϊόντα τους.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας θα προβληθεί και ζωντανά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: www.eventora.com/el/Events/9th-panellinio-synedrio-gaia