12 Νοεμβρίου 2018
Η ψηφιοποίηση της ελληνικής γεωργίας και το gaiasense στη Βουλή Τηλεόραση

Στις 10 Νοεμβρίου προβλήθηκε στη Βουλή Τηλεόραση, στη σειρά εκπομπών ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ, εκπομπή με θέμα την  ψηφιοποίηση της ελληνικής γεωργίας. Το θέμα παρουσιάστηκε στην εκπομπή της κας Ματρώνης Δικαιάκου και συγκέντρωσε τεράστιο και άμεσο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την αγροτική παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην εκπομπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Ύπαιθρος Χώρα” κ. Γιάννης Σάρρος και ο κ. Μάρκος Λέγγας, με την ιδιότητα του παραγωγού που χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την ευφυή γεωργία στην παραγωγή του.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν επίσης ο κ. Στέργιος Δήμου – Σακελλαρίου, Μηχανικός της NEUROPUBLIC και υπεύθυνος σχεδιασμού και κατασκευής των τηλεμετρικών σταθμών gaiasense και επικεφαλής της ανάπτυξης δικτύου Internet of Things στον Ελληνικό χώρο καθώς και ο κ. Κώστας Μίχος,  ο οποίος με την ιδιότητα του Γεωπόνου, μίλησε για τα οφέλη και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας στην παραγωγή.

Στα πλαίσια της εκπομπής έγινε αναφορά στο ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, το οποίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα για την ψηφιοποίηση της ελληνικής γεωργίας, μοναδικό και καινοτόμο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο: