18 Ιουνίου 2018
Η συμβολή των δεδομένων Παρατήρησης της Γης σε μια αειφόρο οικονομική ανάπτυξη

Το gaiasense ήταν ανάμεσα στις καινοτόμες, βασισμένες σε δεδομένα Παρατήρησης της Γης εφαρμογές που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας την οποία συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/TKM) και το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος (i-BEC).

Ημερίδα: Δεδομένα Παρατήρησης της Γης και Βιώσιμη ΑνάπτυξηΗ εκδήλωση, της οποίας χορηγός ήταν η NEUROPUBLIC, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ) με τη συμμετοχή φορέων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, την έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών.

Ο κ. Σάββας Ρογκότης, από τα γραφεία Β. Ελλάδας της NEUROPUBLIC, παρουσίασε τον τρόπο που τα Δεδομένα Παρατήρησης της Γης, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ολιστικής πλατφόρμας ευφυούς γεωργίας gaiasense, συνδυάζονται με επίγειες μετρήσεις στο πλαίσιο των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας του συστήματος. Επίσης ανέδειξε τα οφέλη του gaiasense για την οικονομία της υπαίθρου, τα εισοδήματα των παραγωγών και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Παρουσίαση του gaiasense στην ημερίδα για τα δεδομένα Παρατήρησης της Γης

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση καθώς και το πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του TEE/ΤΚΜ.