18 Απριλίου 2018
Ημερίδα “Ευφυής Γεωργία – Το αγροτικό Μέλλον της Αργολίδας” στο Άργος

H GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και ο καθηγητής και Βουλευτής Γιάννης Μανιάτης διοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο “Ευφυής Γεωργία – Το αγροτικό Μέλλον της Αργολίδας“. Την ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο Άργους, παρακολούθησε μεγάλος αριθμός παραγωγών, επιβεβαιώνοντας το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει σχετικά με τη μετάβαση στη νέα εποχή της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Γιάννης Κουφουδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ανέπτυξε στην ομιλία του το ρόλο της ευφυούς γεωργίας στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., εστιάζοντας στα οφέλη που παρέχει στους παραγωγούς, όπως η βελτίωση της παραγωγής ποιοτικά και ποσοτικά, η ελεγχόμενη (και μειωμένη) εφαρμογή εισροών κόστος, η μειωμένη κατανάλωση αρδευτικού νερού και άλλοι παράγοντες που οδηγούν τόσο σε μείωση του κόστους παραγωγής όσο και σε μείωση των επιπτώσεων της γεωργίας στο περιβάλλον.

Ημερίδα «Ευφυής Γεωργία – Το αγροτικό Μέλλον της Αργολίδας»

Στη συνέχεια και μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Ζαλίδης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία συνεισφέρουν στη βελτίωση της Ελληνικής γεωργίας.

ημερίδα «Ευφυής Γεωργία – Το αγροτικό Μέλλον της Αργολίδας»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα.