26 Ιουνίου 2019
IoT Week 2019: Η ευφυής γεωργία στο προσκήνιο

Το IoT Week 2019, το 9ο Συνέδριο της σειράς αυτής όπου οι καινοτόμες τεχνολογίες συναντούν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία, πραγματοποιήθηκε στο Άρχους της Δανίας μεταξύ 17 και 21 Ιουνίου 2019. Το Συνέδριο προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και εκθετών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η NEUROPUBLIC συμμετείχε στην εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με την ευφυή γεωργία – το gaiasense – και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων. Η συμμετοχή της NEUROPUBLIC εστίασε στη συνεργασία της σε δύο εμβληματικά έργα του Ορίζοντα 2020, και συγκεκριμένα το IoF2020 και το SmartAgriHubs, καθώς και στην παρουσία της στο Επιστημονικό Συνέδριο Global IoT Summit.

Global IoT Summit

Το Global IoT Summit (GIoTS), είναι ένα διεθνές συνέδριο που δημιουργήθηκε για να προσελκύσει και να παρουσιάσει τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things). Υποστηρίζεται από το ΙΕΕΕ και σκοπεύει να επιλέξει τις καλύτερες σχετικές εργασίες μέσω μιας συστηματικής διαδικασίας αξιολόγησης από ειδικούς (peer review process).

Το GIoTS 2019 ήταν ένα μοναδικό γεγονός που περιελάμβανε βασικές συναντήσεις, συνεδρίες κορυφής και παρουσιάσεις, θεματικά εργαστήρια, ειδικές συνεδρίες, εκθεσιακό χώρο και Hackathon. Φέτος το GIoTS 2019 συνδιοργανώθηκε με το IoT Week στο Άρχους.GIoTS2019_logoΟ Τεχνικός Διαχειριστής Έργων της NEUROPUBLIC Νίκος Καλατζής παρουσίασε εργασία με τίτλο: “Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων και η διαλειτουργικότητα δεδομένων στη γεωργία: Μια μελέτη του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense”. Η εργασία παρουσίασε το σύστημα gaiasense ως μια καινοτόμο προσέγγιση στην παροχή υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, με χαμηλό κόστος και με μηδενικές τεχνολογικές επενδύσεις για τους αγρότες. Η παρουσίαση έγινε καλά αποδεκτή από το κοινό που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

SmartAgriHubs

Η NEUROPUBLIC έχει ενεργό ρόλο στο Εμβληματικό Πείραμα Καινοτομίας 26 (Flagship Innovation Experiment – FIE) του έργου SmartAgriHubs του Ορίζοντα 2020, που επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων για τη βελτίωση της καλλιέργειας βιολογικών λαχανικών. Στο συγκεκριμένο πείραμα η NEUROPUBLIC συνεργάζεται στενά με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την εταιρεία Marathon Bio Products.

SmartAgriHubs_gaiasense_poster

SmartAgriHubs gaiasense leafletsΣτο πλαίσιο του IoTWeek 2019, η NEUROPUBLIC συμμετείχε στο περίπτερο του έργου SmartAgriHubs, εξηγώντας τη χρήση του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense στην υλοποίηση του πειράματος. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο κοινό το νέο διαφημιστικό πανό του gaiasense.

IoF2020

Η NEUROPUBLIC είναι υπεύθυνη για το Use Case 1.6 του έργου Internet of Food and Farm 2020 (IoF2020) του Ορίζοντα 2020 με τίτλο: “IoT4Potato: Data-Driven Potato Production. Το IoT4Potato αφορά στο συνδυασμό τεχνολογιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) με δεδομένα Παρατήρησης της Γης, προκειμένου να βοηθηθούν οι αγρότες στο να μειώσουν το κόστος παραγωγής πατάτας και να βελτιώσουν την ποιότητα της παραγωγής, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense βρίσκεται στον πυρήνα της τεχνολογικής προσέγγισης που ακολουθεί το έργο και θα εφαρμοστεί σε αγρούς της Πολωνίας, της Ουκρανίας και της Κύπρου.

IOF2020_IoT4PotatoΚατά τη διάρκεια του IoTWeek 2019 η NEUROPUBLIC στο περίπτερο του έργου IoF2020 ενημέρωσε τους επισκέπτες της έκθεσης για το IoT4Potato επισημαίνοντας το ρόλο του gaiasense και των τηλεμετρικών σταθμών του.