8 Φεβρουαρίου 2022
Kαλύτερες αποδόσεις στο βαμβάκι χάρη στο gaiasense

Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC μπορεί να βοηθήσει τους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης να πετύχουν χαμηλότερο κόστος, υψηλότερες αποδόσεις και καλύτερη ποιότητα.

Με γνώμονα την υποστήριξη της παραγωγής βαμβακιού στην Ελλάδα, το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής στην οποία εφαρμόζεται.

Σκοπός του gaiasense είναι να βάλει τις τεχνολογίες αιχμής στην υπηρεσία του αγρότη ώστε να τον βοηθήσει να παράγει καλύτερο, περισσότερο και πιο ανταγωνιστικό προϊόν. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της καλλιέργειας βαμβακιού, το gaiasense έχει, σύμφωνα με μελέτες στο χωράφι, τεκμηριωμένα αποδείξει ότι μπορεί να μειώσει έως και 14% την ποσότητα αρδευτικού νερού και έως και 28% τα κόστη εισροών στη φυτοπροστασία.

Παράλληλα, βοηθά να μειωθεί κατά 25% το ρεύμα που καταναλώνεται για άρδευση, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί η παραγωγή να έχει συνολικό όφελος +30%.

Η ευφυής γεωργία στο Νομό Ροδόπης

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα πλεονεκτήματα της ευφυούς γεωργίας πάνω στην βαμβακοκαλλιέργεια, το σύστημα gaiasense της NEUROPUBLIC ετοίμασε μια σειρά ενημερωτικών βίντεο ειδικά για την περιοχή της Ροδόπης. Άλλωστε, η εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας και του εν λόγω συστήματος στην περιοχή μετράει ήδη πέντε χρόνια, ενώ σήμερα είναι εγκατεστημένοι 9 αγρομετεωρολογικοί σταθμοί που καλύπτουν 1.320 στρέμματα καλλιεργήσιμης επιφάνειας.

Στόχος των βίντεο, να δείξουν πώς η ευφυής γεωργία μπορεί να βοηθήσει τον βαμβακοπαραγωγό να παίρνει σωστότερες αποφάσεις για την καλλιέργειά του, αλλά και να τον εξοικειώσουν με την τεχνολογία του gaiasense.