15 Ιουλίου 2020
Ο ΥπΑΑΤ Μάκης Βορίδης εξήρε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης εξήρε το σύστημα ευφυούς γεωργίας που εφαρμόζει το Πολυαγρόκτημα «Γη μας» στον Μαραθώνα. Πρόκειται για το σύστημα gaiasense, το οποίο βρίσκει εφαρμογή στην καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών, όπως το μπρόκολο, στο συγκεκριμένο αγρόκτημα.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ιστορικού κτήματος του Εμμανουήλ Μπενάκη, και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την εφαρμογή στην πράξη των βέλτιστων καλλιεργητικών πρακτικών που ακολουθούνται από το πολυαγρόκτημα, όπως η αμειψισπορά και η οικολογική καλλιέργεια καθώς και των άριστων συνθηκών συσκευασίας των παραγόμενων προϊόντων.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υπουργός εξήρε το μοντέλο ευφυούς γεωργίας που εφαρμόζει η επιχείρηση, το οποίο συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και την αύξηση της παραγωγικότητας με τη λιγότερη δυνατή σπατάλη φυσικών πόρων, χαρακτηρίζοντας το πολυαγρόκτημα «ένα καλό παράδειγμα».

Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense εφαρμόζεται στην καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών του Πολυαγροκτήματος “Γη μας”, στο πλαίσιο συνεργασίας με τη NEUROPUBLIC κάτω από την ομπρέλα του ευρωπαϊκού έργου SmartAgriHubs και πιο συγκεκριμένα του Εμβληματικού Πειράματος Καινοτομίας 26, στο οποίο συμμετέχει επίσης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σχετικό Δελτίο Τύπου του ΥπΑΑΤ.