11 Φεβρουαρίου 2019
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων εφαρμογής του gaiasense στην καλλιέργεια βαμβακιού στη Ροδόπη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του gaiasense με τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, οι συμμετέχοντες βαμβακοπαραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της δεύτερης χρονιάς εφαρμογής των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργειά τους.

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του gaiasense στην ΚομοτηνήΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στα γραφεία των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της NEUROPUBLIC, των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων, γεωργικών συμβούλων και των βαμβακοπαραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευφυούς γεωργίας στην Ροδόπη. Η παρουσίαση κάλυψε θέματα που σχετίζονται με την άρδευση, τη λίπανσης και τη φυτοπροστασία στην καλλιέργεια βαμβακιού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε η ανάγκη για καταγραφή μεγάλου όγκου και υψηλής ακρίβειας δεδομένων – όχι μόνο αυτόματα αλλά από τους γεωπόνους – καθώς αυτό θα επιτρέψει την παροχή συμβουλών μεγαλύτερης ακρίβειας, με αποτέλεσμα μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση των στρεμματικών αποδόσεων και της ποιότητας του βαμβακιού και ταυτόχρονα μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής.

Συζήτηση αποτελεσμάτων με βαμβακοπαραγωγούς στην ΚομοτηνήΗ συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην πρόθεσή τους να αυξήσουν την επόμενη χρονιά τις εκτάσεις με τις οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, και σε εκδήλωση που διοργανώνει η Αγροτική Καινοτομία την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Chris & Eve της Κομοτηνής.

Εκδήλωση της Αγροτικής Καινοτομίας στην Κομοτηνή