11 Νοεμβρίου 2021
Παρουσίαση του gaiasense για την καλλιέργεια βαμβακιού στην Καρδίτσα

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και την εφαρμογή του στην καλλιέργεια βαμβακιού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Εμπορικός Διευθυντής της NEUROPUBLIC Γιώργος Παπαδήμας, οι γεωπόνοι της εταιρείας Μηνάς Πελεκάνος και Ανδρέας Συρεγγέλας καθώς και ο Δρ. Μοχάμεντ Νταράουσε, Προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναλυτική παρουσίαση του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense με αναφορά στις 4 διαφορετικές πηγές δεδομένων και το ρόλο των δεδομένων και των επιστημονικών μοντέλων για την έκδοση μιας έγκυρης συμβουλής για την άρδευση, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία κάθε καλλιέργειας που υποστηρίζει το gaiasense.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση της εφαρμογής του gaiasense σε καλλιέργεια βαμβακιού στην περιοχή της Καρδίτσας, με την παράθεση της μεθοδολογίας για την καταγραφή και συλλογή των δεδομένων από την περιοχή που αξιοποιούνται για την έκδοση συμβουλής για την άρδευση, τη λίπανση και τη φυτοπροστασία της καλλιέργειας, καθώς και για την έγκαιρη προειδοποίηση του συνεργαζόμενου παραγωγού τόσο για ακραία καιρικά φαινόμενα όσο και για την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε χωράφι του.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για το gaiasense mobile app, την εφαρμογή του gaiasense για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, και για τις πληροφορίες που μπορούν να λάβουν μέσα από την εφαρμογή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, στο πλαίσιο της οποίας απαντήθηκαν ερωτήσεις του κοινού, δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για το gaiasense, ενώ έγινε αναφορά και στα πακέτα gaiasense2 και gaiasense3.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ.