30 Απριλίου 2018
Παρουσίαση του gaiasense στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Σταφυλιού στη Θεσσαλονίκη

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Σταφυλιού πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2018 στην Θεσσαλονίκη τα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης FRESKON, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων εκπροσώπων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επιτραπέζιου σταφυλιού στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αποτελεί την πλέον πρόσφατη εκδήλωση μιας σειράς διεθνών θεματικών συνεδρίων, με τα προηγούμενα να εστιάζουν στο κεράσι, τα πράσινα λαχανικά, το σπαράγγι και το ακτινίδιο.

1ο Διεθνές Συνέδριο Σταφυλιού - κοινόΣκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρέχει στους συμμετέχοντες μια σφαιρική εικόνα σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο του επιτραπέζιου σταφυλιού. Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνέδριο εστίασε σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες κάλυψαν παραμέτρους που αφορούν όλη την αλυσίδα αξίας του σταφυλιού, από την παραγωγή μέχρι και την προώθηση:

  1. Το επιτραπέζιο σταφύλι στην Ελλάδα και στον κόσμο
  2. Καλλιεργητικές φροντίδες & σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία του επιτραπέζιου σταφυλιού
  3. Ψηφιακή Γεωργία
  4. Επιτραπέζιο σταφύλι και marketing

Κατά τη διάρκεια της 3ης ενότητας του Συνεδρίου που αφορά στην ψηφιακή γεωργία (Digital Farming), ο Υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Δικτύωσης της NEUROPUBLIC αλλά και του gaiasense Δρ. Βασίλης Πρωτονοτάριος παρουσίασε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες του υποστηρίζουν τους παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού.

1ο Διεθνές Συνέδριο Σταφυλιού - gaiasense

Η παρουσίαση αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ετερογενή δεδομένα από τις τέσσερις διαστάσεις του gaiasense συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο με τεχνολογίες αιχμής, παραδοσιακές προσεγγίσεις και επιστημονική γνώση για την έκδοση της πρώτης έκδοσης της συμβουλής. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε και ο ρόλος του γεωργικού συμβούλου στη διαδικασία, ο οποίος με την εμπειρία του θα αξιολογήσει τη συμβουλή, θα την προσαρμόσει κατάλληλα και θα καθοδηγήσει τον παραγωγό στην εφαρμογή της στον αμπελώνα.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας του gaiasense στην καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού, η οποία λαμβάνει χώρα τα δύο τελευταία χρόνια στην περιοχή της Στιμάγκας Κορινθίας σε συνεργασία με τον καινοτόμο συνεταιρισμό Πήγασος / 7 Grapes.

Το Συνέδριο παρουσίασε και συντόνισε ο κ. Χρήστος Κατσάνος, Brand Strategist (TROPOS Branding Co).