18 Απριλίου 2019
Παρουσίαση του gaiasense στο 1ο Συνέδριο Ρουμάνων Οινοπαραγωγών

Το gaiasense παρουσιάστηκε στο 1ο Συνέδριο Ρουμάνων Οινοπαραγωγών (Viticon 2019), που συνδιοργάνωσαν η εταιρεία Agricover και το Romanian Farmers’ Club στις 15 Απριλίου στο Mπρασόβ της Ρουμανίας.

To συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν οι πιο μεγάλοι και σημαντικοί οινοπαραγωγοί της χώρας είχε ως στόχο να παρουσιάσει τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες για τον συγκεκριμένο τομέα παραγωγής, αλλά και τις προκλήσεις από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) μετά το 2020.

Παρουσίαση του gaiasense στη Viticon 2019Στο πλαίσιο αυτό, η υπεύθυνη του γραφείου Βρυξελλών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Έλλη Τσιφόρου παρουσίασε τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις σε σχέση με τον ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία με έμφαση στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στην Ψηφιακή Πολιτική της Ε.Ε., καθώς και τον ρόλο και το έργο της Πλατφόρμας Ψηφιακής Γεωργίας της Farm Europe που δημιουργήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, η οποία διατηρεί και την Προεδρία της.

Ως κεντρικό σημείο της εισήγησής της, η κ. Τσιφόρου παρουσίασε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense το οποίο αποτελεί πανευρωπαϊκή καλή πρακτική, τόσο από τεχνολογική όσο και επιχειρηματική και επιχειρησιακή άποψη.

Όπως ανέφερε «το gaiasense έχει ξεχωρίσει στην Ε.Ε. καθώς αποτελεί μία προσέγγιση ολοκληρωμένη και συνεκτική και σε επίπεδο συλλογής δεδομένων και σε επίπεδο επιχειρηματικής λύσης αλλά και συμβουλευτικής υπηρεσίας που πλαισιώνει σταθερά τον παραγωγό απλοποιώντας και βελτιώνοντας σημαντικά το έργο του.

Οι παραγωγοί το προτιμούν γιατί τους λύνει τα χέρια και φέρνει πολύ σημαντικά κέρδη χωρίς να απαιτείται κόστος επένδυσης, ούτε επιπλέον προσπάθεια και έξοδα ώστε να αναζητήσουν συμπληρωματικές τεχνολογίες, γνώσεις ή συνεργασίες, καθώς με ένα σύστημα μπορούν να τα έχουν όλα».