8 Μαρτίου 2018
Παρουσίαση του gaiasense στο σεμινάριο των Copa & Cogeca για τον ελαιοκομικό τομέα

Στις 7 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο των ευρωπαϊκών αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων των COPA & COGECA με θέμα: “O ελαιοκομικός τομέας στην ΕΕ : οδηγώντας την καινοτομία και τη βιωσιμότητα” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την εκδήλωση φιλοξένησαν Ευρωβουλευτές από τις τρεις μεγάλες ελαιοπαραγωγούς χώρες της ΕΕ : Clara Eugenia Aguilera Garcia (Ισπανία, Ομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών), Giovanni La Via (Ιταλία, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ελλάδα, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων – μελών των COPA & COGECA από τις αντίστοιχες χώρες, μεταξύ των οποίων και η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και Πρόεδρος της NEUROPUBLIC Α.Ε. Δρ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος παρουσίασε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense εστιάζοντας ειδικότερα στην εφαρμογή του στην ελαιοκαλλιέργεια, στη μεθοδολογία και την επιχειρηματική προσέγγιση που ακολουθήθηκε ώστε να είναι προσιτό στον Έλληνα ελαιοπαραγωγό, αλλά και στα πολλαπλά οφέλη του gaiasense τόσο σε επίπεδο σημαντικής μείωσης του κόστους παραγωγής αλλά και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Παρουσίαση του συστήματος gaiasense στην ημερίδα της Copa Cogeca για την ελιά στην ΕΕ

Την εκδήλωση παρακολούθησαν Ευρωβουλευτές, βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων, στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών αγροτικών και συνεταιριστικών φορέων, εκπρόσωποι των κρατών-μελών, ενώ από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετείχε η Υπεύθυνη της Μονάδας Αροτραίων Καλλιεργειών και Ελαιολάδου της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας Silke Boger.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου της COPA COGECA (PDF).