20 Φεβρουαρίου 2019
Περιοδικό Επί Γης: “Περισσότερα με λιγότερα” με την ευφυή γεωργία

Το Επί Γης είναι μια περιοδική έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς που καλύπτει διάφορα θέματα της αγροτικής παραγωγής, με την κατάθεση απόψεων από διάφορους φορείς του αγροδιατροφικού τομέα, όπως ερευνητές και ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων, γεωπόνοι, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων.

Το τεύχος 13 (Χειμώνας 2019) του περιοδικού εστιάζει σε θέματα που σχετίζονται με νέους αγρότες και την καινοτομία στην ελληνική γεωργία. Σε αυτο το πλαίσιο φιλοξενεί άρθρο του Προέδρου της NEUROPUBLIC και επικεφαλή του gaiasense κ. Φώτη Χατζηπαπαδόπουλου σχετικά με την ευφυή γεωργία.

Εξώφυλλο του Περιοδικού ΕΠΙ ΓΗΣ, τεύχος 13Στο άρθρο του, ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος εξηγεί με απλά λόγια το τι είναι η ευφυής γεωργία και το πώς βοηθά πρακτικά τον Έλληνα (και όχι μόνο) παραγωγό. Εστιάζει στο ρόλο της τεχνολογίας και ταυτόχρονα αναφέρεται στο πόσο απρόσιτη είναι αυτή στους παραγωγούς, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων αλλά και της αδυναμίας επένδυσης σε αυτές.

Η ευφυής γεωργία χρειάζεται παραγωγούς πρόθυμους να υιοθετήσουν μια νέα κουλτούρα στη διαχείριση της παραγωγικής τους διαδικασίας

Τέλος, όπως αναφέρει ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος, η ευφυής γεωργία μπορεί να γίνει προσιτή και να υιοθετηθεί από τους Έλληνες παραγωγούς, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορέσει ο παραγωγός να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την παραγωγή του, τον γεωργικό του σύμβουλο, τους καταναλωτές και το περιβάλλον.

Μπορείτε να κατεβάσετε το περιοδικό Επι Γης από την ιστοσελίδα της Τράπεζας Πειραιώς (PDF), και να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα 8.