20 Ιουνίου 2018
Ψηφιακή γεωργία: H ανθρώπινη παράμετρος

Η Έλλη Τσιφόρου, Υπεύθυνη Γραφείου Βρυξελλών της GAIA Επιχειρείν, συμμετείχε σήμερα στο εργαστήριο της DIGITAL EUROPE με θέμα «Ψηφιακή γεωργία: η ανθρώπινη παράμετρος». Στο εργαστήριο συμμετείχαν επίσης η Alina Ujupan, μέλος του Γραφείου της Επιτρόπου Ψηφιακής Πολιτικής Mariya Gabriel, και o George Beers, Programme Manager του Πανεπιστημίου Wageningen.

DigitalEurope DiPP Workshop on digital farmingH κα. Τσιφόρου παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των συντονισμένων προσπαθειών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και της NEUROPUBLIC για την ψηφιοποίηση της ελληνικής γεωργίας μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας ευφυούς γεωργίας gaiasense, που αποσκοπεί στη βελτίωση της παραγωγής, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητά του ελληνικού αγροτικού τομέα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ψηφιακή επανάσταση δεν είναι μία επανάσταση των μηχανημάτων αλλά των ανθρώπων, ως αποτέλεσμα των συνεργειών και της ανταλλαγής γνώσης μεταξύ διαφορετικών ειδικοτήτων που βασίζονται στην ακρίβεια των ψηφιακών δεδομένων ώστε να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον παραγωγό και τον σύμβουλό του.