25 Ιουλίου 2022
Συμμετοχή του συστήματος gaiasense στο Φεστιβάλ Γης

Πλήθος κόσμου βρέθηκε μεταξύ 20-24 Ιουλίου 2022 στα Χανιά και, συγκεκριμένα, στη Δυτική Τάφρο της πόλης, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το Φεστιβάλ Γης, την ανανεωμένη και αναβαθμισμένη εκδοχή των εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος» που μετρούν ήδη 23 χρόνια.

Ανάμεσα δυναμικές επιχειρήσεις με αντικείμενο την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα που θέλησαν να τονώσουν την παρουσία τους στην τοπική αγορά, ήταν και το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC, που έδωσε το «παρών» με δικό του περίπτερο.

Tο ενδιαφέρον των επισκεπτών κέντρισε, φυσικά, η πρωτοποριακή εφαρμογή gaiasense app, που βασίζεται στην τεχνολογική και επιστημονική υποδομή του gaiasense και φέρνει την ευφυή γεωργία στο κινητό τηλέφωνο του κάθε αγρότη, με ένα «κλικ». Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί που επισκέφθηκαν το περίπτερο του gaiasense, έμαθαν περισσότερα για το πακέτο υπηρεσιών gaiasense1 της εφαρμογής που τους δίνει τη δυνατότητα να κρατάνε ένα ψηφιακό ημερολόγιο, σε πραγματικό χρόνο, για όλες τους τις εργασίες στο χωράφι. Άρδευση, φυτοπροστασία, λίπανση, συγκομιδή, καλλιεργητικές φροντίδες και διαχείριση εδάφους, όλα καταχωρούνται με τρόπο εύχρηστο και απλό στο κινητό, μέσα από την εφαρμογή.

Παράλληλα, το gaiasense1 βοηθά τον αγρότη να μειώσει τη χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και αρδευτικού νερού, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κινδύνους που απειλούν την καλλιέργειά του, να βελτιώσει την παραγωγή του τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, εν τέλει, να δημιουργήσει πρόσθετη αξία στα αγροτικά του προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνες σε διαφορετικές εδαφικές και κλιματικές συνθήκες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε μια πληθώρα καλλιεργειών, το gaiasense, βοηθά μείωση του κόστους άρδευσης μεταξύ 20,23 – 33,76%, 21,89%-40,84% στο κόστος λίπανσης, ενώ παρατηρήθηκε μείωση 33,72% και στο κόστος φυτοφαρμάκων.