29 Νοεμβρίου 2023
Τα οφέλη του gaiasense στην εκπομπή Eco News του ΣΚΑΪ

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Eco News που παρουσιάζει η Κορίνα Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, ειδική αναφορά στο σύστημα gaiasense.

Συγκεκριμένα, στην εκπομπή που έχει ως αντικείμενο θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και τον πλανήτη για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, φιλοξενήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΡΟΣΙΣ Α.Ε., Τρύφων Φωτιάδης, ο οποίος μίλησε για την ευφυή γεωργία και την εφαρμογή της στις καλλιέργειες της εταιρείας παραγωγής και τυποποίησης οσπρίων με έδρα την Καστοριά.

Η εταιρεία ΑΡΟΣΙΣ Α.Ε. εφαρμόζει το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC στις εκμεταλλεύσεις της, προκειμένου να εξοικονομήσει πόρους, να αυξήσει την ποσότητα και την ποιότητα της παραγωγής της και να μειώσει τον αντίκτυπο της γεωργίας στο περιβάλλον και το κλίμα.

Μάλιστα, ο κ. Φωτιάδης έκανε αναφορά στα οφέλη των παραγωγών χάρη στην τεχνολογία και τις εφαρμογές της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων με όρους κυκλικής οικονομίας.

«Συνδυάζουμε την μεγάλη εμπειρία των καλλιεργητών μας με τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας. Δηλαδή, εγκαθιστούμε σταθμούς σε χωράφια, οι οποίοι δίνουν πληροφορίες κατευθείαν στο κινητό και των γεωπόνων της επιχείρησης αλλά και του καλλιεργητή για το πότε πρέπει να ποτίσει, ποια συστατικά λείπουν στο έδαφος και πρέπει να τα δώσει», εξήγησε ο κ. Φωτιάδης, για να καταλήξει ότι «η φύση πρέπει να θέλει να σου δώσει τον καλύτερο καρπό της και ο τρόπος να την προκαλέσεις να το κάνει αυτό είναι να είσαι σύμμαχος. Σύμμαχος είσαι όταν χρησιμοποιείς την παραδοσιακή καλλιέργεια με τους νέους τρόπους της ευφυούς γεωργίας και της κυκλικής οικονομίας».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αφιέρωμα της εκπομπής, παρακάτω: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/eco-news-by-dei/2023-11-28-20