13 Μαρτίου 2023
Το δυναμικό στοίχημα του gaiasense στην Agrothessaly 2023

Η εταιρεία Πληροφορικής και Τεχνολογίας NEUROPUBLIC ήταν μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στην 13η Πανελλήνια Έκθεση για την Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly 2023 που διοργανώθηκε, μετά από αναβολή λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, στις 9-12 Μαρτίου 2023 στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Στόχος της διετούς διοργάνωσης που επέστρεψε φέτος στα εκθεσιακά δρώμενα μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων λόγω της πανδημίας, ήταν να προβάλει τα προϊόντα της ελληνικής και της παγκόσμιας αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής, να ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις στις νέες τεχνολογίες και να δημιουργήσει, στην πιο αναπτυγμένη αγροτική περιοχή της χώρας μας, ένα σημαντικό σημείο δικτύωσης για εγχώριες και διεθνείς εμπορικές επαφές. Και σίγουρα το κατάφερε.

H NEUROPUBLIC ήταν ανάμεσα στους 750 εκθέτες της διοργάνωσης και παρουσίασε στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας, και όχι μόνο, το πρωτοποριακό σύστημα gaiasense και την εφαρμογή για κινητά gaiasense app που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία της «ευφυούς γεωργίας» και κάνουν πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα.

Συγκεκριμένα, η gaiasense app φέρνει την υψηλή τεχνολογία σε κάθε χωράφι, σε κάθε κινητό, στο χέρι κάθε αγρότη και σε κάθε εκμετάλλευση, ανεξαρτήτου μεγέθους και καλλιέργειας, απαντώντας στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των παραγωγών.

Σε συνέχεια των επαφών που έλαβαν χώρα τις τέσσερις ημέρες της Agrothessaly, η NEUROPUBLIC επιβεβαίωσε τις προοπτικές που αφορούν στην ψηφιοποίηση της υπαίθρου και συνάδουν με τη δυναμική στρατηγική ατζέντα της. Άλλωστε, εκτός από το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τις τεχνολογίες αιχμής, η υψηλή αναγνωρισιμότητα του ονόματος gaiasense απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι το καινοτόμο σύστημα ευφυούς γεωργίας αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση και τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του αγρότη απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.

«H συμμετοχή μας στην Agrothessaly, ιδιαίτερα μετά από μια μακρά χρονική περίοδο απουσίας λόγω της πανδημίας, ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Οι συναντήσεις και οι δίαυλοι επικοινωνίας με το ευρύ κοινό και τους αγοραστές, καθώς και η ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ των εκθετών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Στις τέσσερις μέρες της έκθεσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να διερευνήσουμε πόσο πρόθυμος είναι ο αγροτικός κόσμος να προχωρήσει στην ψηφιακή εποχή. Αυτό που είδαμε, μας γεμίζει αισιοδοξία», δήλωσε ο Γιώργος Παπαδήμας, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας για τη συμμετοχή της.

Πέρα από τα κλασικά εκθεσιακά δρώμενα, φέτος, η Agrothessaly φιλοξένησε μια πληθώρα από ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα, ενώ τις πύλες της πέρασαν περισσότεροι από 44.000 άτομα –από επαγγελματίες του κλάδου μέχρι εκπροσώπους τόσο από την τοπική όσο και από την πανελλαδική αγορά.