19 Οκτωβρίου 2021
Το gaiasense mobile app συστήνεται στους παραγωγούς του Ηρακλείου Κρήτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της καινοτόμου εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα gaiasense mobile app της NEUROPUBLIC που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις Κάτω Ασίτες του Νομού Ηρακλείου υπό την αιγίδα της NEUROPUBLIC και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Αρκετοί παραγωγοί της περιοχής βρέθηκαν στην εκδήλωση για να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική δραστηριότητα, να κάνουν χρήση της εφαρμογής, που βασίζεται στο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense, στα κινητά τους τηλέφωνα και να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της. Παράλληλα, πληροφορήθηκαν για τα οφέλη της εφαρμογής και για το πώς μπορεί να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των αγροτεμαχίων, με ένα «κλικ» στην οθόνη του κινητού!

Το gaiasense mobile app είναι μια εξελιγμένη, αλλά ταυτόχρονα απλή στη χρήση εφαρμογή, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και κάποιος αγρότης που δεν έχει καμία εξοικείωση με τις τελευταίες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή επιτρέπει να λαμβάνει κανείς ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες για το αγροτεμάχιό του με τρόπο απλό και κατανοητό, βοηθώντας τον παραγωγό να βελτιώσει την παραγωγή του τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, εν τέλει, να δημιουργήσει πρόσθετη αξία στα αγροτικά του προϊόντα.

Ο γεωπόνος της NEUROPUBLIC, Μηνάς Πελεκάνος, σε συνεργασία με μέλη της Ένωσης Ηρακλείου, τον Προϊστάμενο Επιδοτήσεων κ. Φιλιππάκη, τους γεωπόνους κ.κ. Δαμιανάκη και Φουκαράκη, καθώς και τον τοπικό γεωπόνο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Ασιτών κ. Καμπιτάκη, ήταν εκεί για να παρουσιάσουν την εφαρμογή, να συνομιλήσουν με τους παριστάμενους και να απαντήσουν σε απορίες των παραγωγών.