25 Απριλίου 2019
Το gaiasense σε ημερίδα για το πρόγραμμα Copernicus στην Πολωνία

Την Πέμπτη 18 Απριλίου η Διαστημική Υπηρεσία της Πολωνίας, η Πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βαρσοβία και το Υπουργείο Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογίας της Πολωνίας συνδιοργάνωσαν στη Βαρσοβία ενημερωτική ημερίδα (info day) σχετικά με το πρόγραμμα Κοπέρνικος (Copernicus) της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε το έργο Copernicus Data and Information Access Services (DIAS), το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη φιλικών προς το χρήστη μεθόδων πρόσβασης σε δεδομένα και πληροφορίες από το πρόγραμμα Copernicus. Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν εταίροι του έργου και άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διαστημικής τεχνολογίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με τα οφέλη που προκύπτουν από την υλοποίησή του έργου, και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών σε τομείς της καθημερινότητας.

DIAS Copernicus projectΑνάμεσα στους ομιλητές της ημερίδας ήταν και ο Δημήτρης Συκάς, Υπεύθυνος Μηχανικός Τηλεπισκόπησης της NEUROPUBLIC, ο οποίος παρουσίασε το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιεί δορυφορικά δεδομένα του προγράμματος Copernicus στην παροχή υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας. Ο κ. Συκάς τόνισε την ανάγκη συνδυασμού των δορυφορικών δεδομένων με επίγειες μετρήσεις σταθμών και παρατηρήσεις ειδικών γεωπόνων με σκοπό την μεγιστοποίηση της ακρίβειας των παρεχόμενων συμβουλών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο κ. Συκάς αναφέρθηκε και στην επέκταση του δικτύου του gaiasense σε περιοχές της Πολωνίας και της Ουκρανίας. η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μελέτης περίπτωσης για Ευφυή Διαχείριση παραγωγής πατάτας (IoT4Potato) του ευρωπαϊκού έργου IoF2020 του Ορίζοντα 2020.

Παρουσίαση του gaiasense στη ΒαρσοβίαΜπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα και το πρόγραμμα DIAS εδώ, ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται εδώ (PDF).