17 Οκτωβρίου 2019
Το gaiasense στη Μεσσηνία και ο ρόλος της ευφυούς γεωργίας στη νέα ΚΑΠ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ένωση Μεσσηνίας”, ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε), η NEUROPUBLIC και η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με αντικείμενο το ρόλο της ευφυούς γεωργίας στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο REX της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου του αγροτικού τομέα της Μεσσηνίας και με παρουσιάσεις του κ. Αλέξανδρου Κοντού (Πρόεδρος ΣΑΣΟΕΕ), του κ. Δημήτρη Καπνιά (Δ/ντής έργου ΟΣΔΕ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ) και του κ. Φώτη Χατζηπαπαδόπουλου (Πρόεδρος NEUROPUBLIC και επικεφαλής του gaiasense).

Παρουσίαση του gaiasense στην Καλαμάτα

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτεταμένα στο σύστημα gaiasense, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας δίνοντας έμφαση στη συνεισφορά της ευφυούς γεωργίας στην αειφορία της γεωργίας (οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική), το βασικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα (παραγωγοί, γεωπόνοι και ερευνητές), την υπάρχουσα τεχνολογική υποδομή και τις εφαρμογές του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης αναφέρθηκε στην Αγροτική Καινοτομία, ένα πανελλαδικό δίκτυο παροχής νέου τύπου γεωργικών συμβουλών που αξιοποιεί την υποδομή και τις υπηρεσίες του gaiasense.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του gaiasense με την Ένωση Μεσσηνίας, με στοιχεία για τις διαφορετικές καλλιέργειες (αμπέλι, ελιά, σύκο, πατάτα και αραχίδα) και τις περιοχές που καλύπτονται στο πλαίσιο της συνεργασίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του gaiasense αλλά και ολόκληρη την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί.