9 Ιουλίου 2021
To gaiasense στο 4ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

To gaiasense παρουσιάστηκε στο 4ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου στη Λευκωσία της Κύπρου.

Ο επικεφαλής του gaiasense και των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας της NEUROPUBLIC κ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών και στην ομιλία του με τίτλο “gaiasense – ευφυής γεωργία για όλους” αναφέρθηκε στο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense ως μια καινοτομία που επιτρέπει σε όλους τους αγρότες, ακόμη και σε μικροκαλλιεργητές, να αποκομίσουν τα οφέλη της ευφυούς γεωργίας με έναν οικονομικό και απότελεσματικό τρόπο.

Η παρουσίαση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το gaiasense, τα οφέλη που αποκομίζουν οι παραγωγοί και το περιβάλλον από τις υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας και έδωσε πληροφορίες για την εφαρμογή των υπηρεσιών του gaiasense στην καλλιέργεια πατάτας στην Κύπρο.

Σχετικα με το Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Το Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας αποτελεί συνάντηση αφιερωμένη στον κλάδο της παραγωγής γάλακος, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων και, φυσικά, στους εκπροσώπους τους. Αφορά, εκ των πραγμάτων, ένα κομμάτι της κυπριακής οικονομίας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και βελτίωσης, εφόσον αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και με ορθά μέσα. Οι παρευρισκόμενοι συζητούν και ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις, προοπτικές και νέες τεχνικές του κλάδου τους.

Το συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «CAPturing the Future Generation», το οποίο εστιάζει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας ανάμεσα στη νέα γενιά στον γεωργικό τομέα, με απώτερο στόχο την ενημέρωση των νέων, καθώς και του πληθυσμού στο σύνολό του, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.