31 Οκτωβρίου 2019
Το gaiasense στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Το 6o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας με τίτλο “Καινοτομία για Βιώσιμη Αγροδιατροφή: Το Παρόν & το Μέλλον της ΚΑΠ” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων συνεταιριστές και μεμονωμένοι παραγωγοί, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγροδιατροφής, ερευνητές, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού και χρηματοπιστωτικού τομέα συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο, μέσα από τις ομιλίες Ελλήνων αλλά και ξένων προσκεκλημένων εισηγητών, εστίασε στη βιωσιμότητα του πρωτογενούς και του ευρύτερου αγροδιατροφικού τομέα, έναν κορυφαίας σημασίας στόχο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που αυτό το διάστημα τελεί υπό αναθεώρηση.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, Πρόεδρος της NEUROPUBLIC και επικεφαλής του gaiasense παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και τον τρόπο με τον οποίο η ευφυής γεωργία παρέχει υποστηρίζει ουσιαστικά την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και σε επιλεγμένες χώρες της Ε.Ε, με έναν τρόπο καινοτόμο, βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον.

gaiasense presentation at GAIA Congress 2019Μέσα από την παρουσίασή του, ο κ. Χατζηπαπαδόπουλος ανέδειξε τον κεντρικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα στο gaiasense και παρουσίασε την εφαρμογή του συστήματος σε διάφορες περιπτώσεις, δίνοντας έμφαση στη μείωση των εισροών που επιτυγχάνεται και το όφελος τόσο για τον παραγωγό (οικονομικό) όσο και για το περιβάλλον.

Αναφορά στις υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας του gaiasense έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και ο Γιάννης Κουφουδάκης, Δ/νων Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, ως μέρος των ψηφιακών υπηρεσιών για τον αγροτικό τομέα που αναπτύσσει η εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το gaiasense, για το οποίο είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου βρισκόταν αντίγραφο τηλεμετρικού σταθμού του gaiasense, έντυπο ενημερωτικό υλικό αλλά και μέλη της ομάδας του gaiasense.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το Συνέδριο στο βίντεο που ακολουθεί.