19 Σεπτεμβρίου 2021
To σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Ένα αφιέρωμα στην ψηφιοποίηση του αγροδιατροφικού τομέα στάθηκε η αφορμή για να «πρωταγωνιστήσει» το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ο γνωστός τηλεοπτικός σταθμός φιλοξένησε στο βραδινό δελτίο του, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που δίνουν στους αγρότες να αναβαθμίσουν την παραγωγή τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Επαμεινώνδας Σπανούλης από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ» στη Λάρισα, που ήδη χρησιμοποιεί το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense στην καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας και έχει δει σημαντικά οφέλη, μίλησε στην κάμερα και εξήγησε πώς η μετάβαση στην έξυπνη γεωργία έχει αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των αγροτεμαχίων.

Ακόμη, στο ρεπορτάζ παρουσιάστηκε και η νέα, καινοτόμος εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα gaiasense app που φέρνει την ευφυή γεωργία κυριολεκτικά στα χέρια όλων όσοι ασχολούνται με τη γεωργική παραγωγή, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα και να δουν τη σοδειά τους να βελτιώνεται τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.