16 Απριλίου 2018
Υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια ροδάκινου στην Ημαθία: Αναφορά από την εκδήλωση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι παραγωγοί, οι γεωπόνοι και άλλοι φορείς της περιοχής, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης του gaiasense για την εφαρμογή υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια του ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στην Επισκοπή Νάουσας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την ευφυή γεωργία, τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα μέσω του συστήματος gaiasense αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν από την υιοθέτηση των υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αποτελέσματα από την εφαρμογή των υπηρεσιών του gaiasense στην καλλιέργεια συμπύρηνου και επιτραπέζιου ροδάκινου, μέσω της συνεργασίας με το Συνεταιρισμό Venus Growers και τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, αντίστοιχα.

Παρουσίαση gaiasense στην Επισκοπή ΝάουσαςΟι επιστημονικοί συνεργάτες του gaiasense κ.κ. Άγγελος Πατάκας (Καθηγητής, Εργ. Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Πατρών) και Θωμάς Θωμίδης (Αν. Καθηγητής Φυτοπαθολογίας, Τμήμα Γεωπονίας ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα υποστηρίζουν τις υπηρεσίες ευφυούς άρδευσης και φυτοπροστασίας αντίστοιχα, με σκoπό την παροχή των αντίστοιχων συμβουλών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή της Επισκοπής καλύπτεται από δίκτυο έξι (6) τηλεμετρικών σταθμών gaiasense οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε επιλεγμένα αγροτεμάχια της περιοχής, ενώ εκτός από το ροδάκινο αναμένεται να υποστηριχθεί και η καλλιέργεια ακτινιδίου στην περιοχή.