12 Ιανουαρίου 2024
Ενημερωτική συνάντηση για το αβοκάντο στην Κρήτη

Το gaiasense βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για την στήριξη και την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου σε σχέση με τα θέματα της νέας ΚΑΠ, αλλά και τα πλεονεκτήματα της ευφυούς γεωργίας.

Έτσι, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, στη περιοχή Βατόλακκος Χανιών και στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Χανίων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FARMTOPIA.

Οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για την εφαρμογή του συστήματος ευφυούς γεωργίας gaiasense στην καλλιέργεια του αβοκάντο από τους γεωπόνους κ.κ. Χρήστο Σαλτογιάννη και Σταύρο Παναγάκη, ενώ αναφέρθηκαν τα οφέλη από την αξιοποίηση της ευφυούς άρδευσης και λίπανσης στο αβοκάντο τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τον συνεταιρισμό.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πόσο νερό μπορεί να εξοικονομήσει ο αγρότης χάρη στις συμβουλές του gaiasense στο αβοκάντο, καθώς και στο πώς μπορεί να αξιοποιήσει τα δεδομένα από τους αγρομετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου προκειμένου να μειώσει τη χρήση λιπασμάτων και να πρασινίσει την παραγωγή του.

Όπως πάντα, η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις από το κοινό, ενώ έκδηλη ήταν η ικανοποίηση των παραγωγών τόσο για το χαρακτήρα όσο και για την ποιότητα της ενημέρωσης που έλαβαν.