17 Ιανουαρίου 2022
Το gaiasense στην υβριδική εκδήλωση του έργου LIVINGAGRO

Μεταξύ 16-17 Δεκεμβρίου 2021, φορείς καινοτομίας και επιστήμονες παρουσίασαν 19 καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην επίλυση κοινών προβλημάτων ποιυ αντιμετψπίζουν οι τομείς ελιάς, ελαιολάδου και κτηνοτροφίας στην Ελλάδα. Δεκάδες συμμετέχοντες συμμετείχαν στην εκδήλωση διαδικτυακά ή και με φυσική παρουσία στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης του LIVINGAGRO, με αρκετούς από αυτούς να συμμετέχουν και σε συναντήσεις με τους φορείς.

Με το συντονισμό του Δρ. Παναγιώτη Καλαϊτζή, Διευθυντή του Τμήματος Γεωργικής Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του ΜΑΙΧ, αυτή η υβριδική εκδήλωση ήταν μέρος του έργου LIVINGAGRO – Cross Border Living Laboratories for Agroforestry project που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ENI CBC Med Programme 2014-2020.

Περισσότερα από 130 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στη δεύτερη αυτή B2B εκδήλωση του LIVINGAGRO, με την πλειοψηφία να συμμετέχουν διαδικτυακά.

Οι εισηγητές παρουσίασαν 19 καινοτομίες που σχετίζονται με 5 κύριες κατηγορίες:

  1. Re-Using Traditional Practices in Agroforestry
  2. Intercropping and Preparing for Climate Change in Olive Groves
  3. Precision Agriculture
  4. Olive Mill Machinery and Health Benefits
  5. Olive Tree and Olive Oil Authentication

Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της NEUROPUBLIC και το ευρωπαϊκό έργο LIFE GAIA Sense που βασίζεται στο gaiasense και συντονίζει η NEUROPUBLIC παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης από τον Βασίλη Πυργιώτη, Senior Project manager της NEUROPUBLIC.

Ο κ. Πυργιώτης, με φυσική παρουσία στην εκδήλωση, παρουσίασε το καινοτόμο σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense και συζήτησε για τις εφαρμογές του στον τομέα της ελαιοκαλλιέργιας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό με συμμετέχοντες της εκδήλωσης, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Επίσης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με ενδιαφερόμενους σχετικά με το gaiasense στο πλαίσιο συναντήσεων.

Οι περιγραφές των 19 καινοτομιών είναι διαθέσιμες στον Κατάλογο των Καινοτομιών που είναι διαθέσιμος στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense στις σελίδες 29 και 26 αντίστοιχα.